Kostenbesparing door het invoeren van virtuele servers

Server virtualisatie

Wat is virtualisatie?
Normaal gesproken kan op een computer één besturingssysteem worden geïnstalleerd. Door virtualisatiesoftware zoals Hyper-v en VMware is dat nu wel mogelijk.

Dankzij deze zogenaamde virtualisatiesoftware is het dus mogelijk om op één machine meerdere computers te laten draaien. Geen fysieke computers, maar virtuele computers. Deze werken exact hetzelfde als afzonderlijke computers, maar maken dan gebruik van dezelfde hardware

Afspraak inplannen voor een vrijblijvende offerte

Dezelfde werkdag een afspraak gepland bij u op kantoor voor een vrijblijvende offerte

Of neem telefonisch contact met ons op
010 3070819

Maar wat is het voordeel van virtualisatie?

Een van de voordelen is dat je door middel van server virtualisatie de hardware van een machine optimaal kunt benutten. Van afzonderlijke computers word het overgrote deel van de rekencapaciteit niet gebruikt. Door een krachtige machine te gebruiken voor virtualisatie kan hier veel efficiënter mee worden omgegaan.

Een ander groot voordeel is de besparing van stroom. Hier geldt dezelfde redenering. Die ene krachtige machine verbruikt relatief veel stroom. Echter wordt er in totaal veel minder stroom gebruikt dan als er gewerkt zou worden met meerdere afzonderlijke servers. Dit heeft een positief effect voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Hieronder staan de voordelen nogmaals op een rij:

  • Kostenbesparing door optimaal gebruik rekenkracht van de hardware
  • Kostenbesparing door (veel) lager stroomverbruik
  • Beter  voor het milieu door lager stroomverbruik

Afspraak inplannen

3 + 1 = ?

Snel & kostenloos

maak een vrijblijvende afspraak!

Virtualisatie in ‘de cloud’

Een veel toegepast voorbeeld van virtualisatie in de cloud is het gebruik van Virtual Private Servers (VPS). Een VPS is een gedeelte van een grote krachtige server. Dankzij virtualisatiesoftware functioneert de VPS echter als een server op zich zelf. De snelheid en processorcapaciteit kunnen niet door andere gebruikers op de machine (uw buurman waarmee u de machine deelt) beïnvloed worden. Een VPS heeft dus zijn eigen hoeveelheid gegarandeerde opslag, geheugen en processorkracht ter beschikking.

Het virtualiseren van servers heeft zowel voor de gebruikers als de datacenters een gunstig gevolg. Voor de gebruikers zit dat voordeel  vooral in het financiële aspect. Bij datacenters komt daar nog een voordeel bij kijken. Namelijk dat datacenters veel ruimte hiermee besparen. Daarnaast wordt ook weer een hoop bezuinigd op de stroom. Door virtualisatie is er minder ruimte en stroom nodig, waardoor deze problemen langzaam aan steeds verder opgelost worden.

Eerlijke prijzen

Problemen worden snel en vakkundig opgelost

Overzicht

Altijd en overal overzicht d.m.v. ons ticketsysteem

Outsourcing

Inzet van onze IT professionals voor uw projecten

Response tijd

Afgesproken response tijd voor meldingen